wiza

Często piszecie do nas z pytaniem o wizy. Którą wybrać, ile kosztuje, co potrzebuję aby ją dostać itp. Mimo, że jest kilka możliwości, jest to sprawa dość prosta (w przypadku wyjazdów w celach turystycznych) i postaramy się Wam ją przybliżyć.   Wiza „On-Arrival” Darmowa wiza, która jest najlepszym wyjściem dla osób, które jadą do Tajlandii na krótkie wakacje. Przekraczając granicę...

Żeby nie było, że jest taka fatalna. Dobrze – jest – ale dzisiaj była dla mnie łaskawa. Po kilkumiesięcznym użeraniu się z tajskimi urzędami w końcu udało mi się uzyskać pozwolenie o pracę! Otrzymałam piękną niebieską książeczkę, która umożliwia mi pobyt i legalną pracę w Tajlandii przez rok. Nie muszę już kombinować z tzw. visa run (wyjechanie poza granicę kraju tylko po to, żeby otrz...

Wiza turystyczna pozwala być na terenie Tajlandii przez maksymalnie 90 dni. Jeśli chcemy zostać na dłużej, warto przyjrzeć się wizie edukacyjnej, dzięki której będziemy mogli zostać w Tajlandii przez 12 miesięcy. Gosia pracując w tajskiej szkole niebawem otrzyma wizę na rok. Ja niestety nie, a wyjeżdżanie co 3 miesiące i zastanawianie się czy dostanę kolejną wizę turystyczną, czy nie, jest dość mę...